Diş implant yapılacak hastanın öncelikle genel sağlık durumu değerlendirilir ve ağız içi muayenesi yapılır. 3 boyutlu radyografik görüntüler ile mevcut kemiğin implant için uygunluğu değerlendirilir. Bu radyografi üzerinden milimetrik ölçümler yapılarak hangi uzunluk ve çapta implant uygulanacağına karar verilir. Ön planlama gerçekleştikten lokal anestezi altında işlem aşamasına geçilir. Çene kemiğinde implantlar için yuvalar açılır ve bu yuvalara implantlar yerleştirildikten sonra dikiş atılarak işlem sonlandırılır. Operasyondan ortalama 1 hafta sonra dikişler alınır ve kontrol muayenesi yapılır.
İşlem süresi, uygulanacak implant sayısına göre farklılık gösterebilir. Ortalama implant başı 10 dakika gibi bir sürede bu işin eğitimini almış kişiler tarafından yerleştirilir.
Diğer beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra özellikle ilk iki hafta çay, kahve, şarap gibi renkli; kola gibi asitli sıvılar ve tütün mamüllerinden uzak durmak gerekir. Aksi takdirde erken dönemde beyazlatmanın etkisi azalabilir.
Beyazlatma yöntemleri dişlerde az da olsa hassasiyete sebep olabilir. Bu diş hassasiyeti; havaya, çok sıcak-soğuk yiyecek ve içeceklere karşı olabilir. Bu durum normal ve beklenen bir yan etkidir. Diş hassasiyetinin genellikle 24-48 saat içerisinde geçmesi beklenir. Beklenmeyen bir durum ile karşılaşıldığında mutlaka hekime başvurulmalıdır.
Beyazlatma sonrasında renk zamanla kaybolmaya başlar. Bu süre hastanın renkli sıvılar (çay, kahve, şarap, kola vb.) ve sigara kullanımına göre değişir 6 ay ile 1 yıl arası bir zaman alır. 4-6 ayda 1 ya da 2 seans ile desteklenirse diş beyazlatma kalıcı hale getirilir.